Omlet z natką pietruszki

Nie ma to jak ciepłe i szybkie śniadanie 🙂 
Przepis jest dla dzieci ale także i dorosłych ( co prawda  ja zjadłam dziś omleta z  krewetkami)
Składniki 
  • 2–3 całe jajka,
  • szczyptę pieprzu ziołowego,
  • sól do smaku,
  • 2–2,5 łyżeczki mąki pszennej,
  • 1/2 lub 1 łyżeczkę posiekanej natki pietruszki
  • szczyptę kurkumy,
  • odrobinkę kminku mielonego
  • czarny pieprz
  •  pół łyżeczki oleju rzepakowego
Wykonanie:
 
  1. Wlej jajka do miseczki i dobrze roztrzep .
  2. Kolejno dodaj wszystkie składniki i wymieszaj dokładnie tak  aby  nie było grudek
  3. Rozgrzej patelnię
  4. Wlej olej i zmniejsz gaz
  5. Wlej miksturę .
  6. Smaż z obydwu stron
  7. Omleta możesz pokroić na 8 części i dziecko może jeść go samodzielnie
Przepis jest prawie oryginalnie ( tzn trochę go zmieniłam) pobrany z tej książki  

Image

Reklamy

Jedna myśl nt. „Omlet z natką pietruszki

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s