Marchwianka


  •  1/2 litra wrzątku,
  •  szczypta kurkumy,
  • ok. 1/2 kg dobrej, słodkiej, pokrojonej w grubą kostkę marchewki,
  • 1 ząbek czosnku,
  •  szczypta imbiru.

Gotować 1 godzinę i zmiksować.

Podawać dziecku, kiedy ma problemy jelitowe: zaparcia, biegunkę, kolkę, wzdęcie oraz katarek czy kaszelek.

Można rozcieńczyć i podawać butelką, ale raczej łyżeczką przy jednoczesnym karmieniu piersią.

Może być dodawana do owsianki – zarówno maluszki, jak i starsze dzieci cenią sobie tę kompozycję.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s